top of page

Knihovnické QR toulky

Aktualizováno: 1. 3. 2021



Již několik let je březen oslavován jako měsíc čtenářů. V knihovnách byl tento měsíc ve znamení velkého množství akcí a aktivit na podporu četby a čtenářství, setkávání se spisovateli atd. Ani letos na Vás - naše čtenáře - nechceme zapomenout, byť do knihovny pozvání bohužel nabídnout nemůžeme.

Připravili jsme venkovní hru/procházku s názvem Knihovnické QR toulky. Jak už z názvu vyplývá, nezbytnou pomůckou ke hře je chytrý telefon s aplikací na čtení QR kódů. Na vybraných místech jsou umístěné QR kódy (varianta pro děti i dospělé), po jejichž načtení se Vám zobrazí úryvek z knihy. Dvě stanoviště ve městě jsou pouze pro děti, pět vzdálenějších je pro celou rodinu.


Je na Vás, v jakém pořadí či počtu místa navštívíte. Tam, kde jsou QR kódy v dětské i dospělácké variantě, počítejte s rodinnou vycházkou kolem 1-2 hodin a také s trochou zašpinění (polní cesty, tající sníh, bláto...). Odměnou Vám budou nejen netradiční pohledy na Broumov z různých stran, ale také úryvek z knížky v cíli. QR kódy budou v terénu umístěny v termínu 1. - 31. března. Některé QR jdou obtížněji načíst - když se to nepodaří, pošleme Vám ho dodatečně do e-mailu. Stejně tak, pokud byste v daném místě kód nenašli. Místa opouštějte v takovém stavu, v jakém byli při Vašem příchodu (ať se jimi mohou potěšit i ti, kteří přijdou po Vás).


Udělá nám radost, když se s námi podělíte o zážitky ze hry/procházky (fotografie, zážitky, ilustrace...) - jenkova@knihovnabroumov.net .



Místa:

  1. Turistický rozcestník "U Ráje" (po červené turistické značce)

  2. Vysílač (z třídy Osvobození polní cestou přímo k vysílači)

  3. Nově zrekonstruovaná kaplička v Rožmitále (z Velké Vsi po modré turistické značce, u prvního velkého rožmitálského statku zahnout doleva a cca po 400 metrech po pravé straně kapličku nepřehlédnete)

  4. Naučná tabule Svatojakubské cesty (na červené turistické značce z Broumova do Křinic)

  5. Altán nad Hejtmánkovicemi (z Broumova po červené, naproti rybníku Katovna zahnout doprava a po polní cestě k hlavní silnici, přejít a pokračovat po polních cestách - šipky v mapě)

  6. park Alejka - kovová lavička Aloise Jiráska

  7. hladomorna

177 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page