top of page

Září v knihovně

Aktualizováno: 14. 9. 2021


S novým školním rokem nás opouští prázdninová rozevlátost a opět nastupuje řád v podobě školní docházky, kroužků atd. Trošku se Vám pokusíme ten návrat do "zajetých kolejí" zpříjemnit:


-----

Abyste si mohli nově zrekonstruované dětské oddělení pěkně užít, nově od 1. září otevíráme každý den ráno před vyučováním v čase ⏱ 7:00 - 8:00 hodin.


Můžete využít například v případě že: ➡ dojíždíte 🚌 a jste v Broumově příliš brzo před vyučováním, ➡ se potřebujete schovat před nepřízní počasí 🌧☔️❄️, ➡ nechcete tahat knížky 📚 k vrácení celý den v aktovce,

➡ a ve spoustě dalších případů 😉!

Tuto službu mohou využívat všichni - není nutné být registrovaným čtenářem knihovny!


------

Zažít Broumov jinak můžete i s knihovnou! Na prvním ročníku tohoto sousedského setkání se můžete těšit na:

  • knižní blešák (Mírové náměstí)

  • workshop (dětské oddělení knihovny od 13:00 hodin)

  • autorské čtení poezie (Mírové náměstí)


------

Literární café: Irena ŠŤASTNÁ


Setkání uvede Šárka Rambousková a svá díla během besedy a autorského čtení představí:


Irena Šťastná - básnířka. Je autorkou pěti básnických sbírek: Zámlky (Host, Brno 2006), Všechny tvoje smrti (Literární salon Terezy Riedlbauchové, Praha 2010), Živorodky (Perplex, Opava 2013), Žvýkání jader (Srdeční výdej, Brno 2015) a Sen o třetí plíci (Protimluv, Ostrava 2018). Spolu s Milanem Šťastným napsali krátké veršované vyprávění pro děti s názvem Na mamuta (Běžíliška, Praha 2016). Autorčina šestá básnická kniha je připravena pro vydání v letošním roce. Autorka obdržela Cenu Jantar a byla nominována na cenu Magnesia Litera za poezii a Drážďanskou cenu lyriky; její texty byly přeloženy do angličtiny, němčiny, polštiny, slovenštiny, portugalštiny, španělštiny a hindštiny.


Vstup zdarma.


Pořádá: Vzdělávací a kulturní centrum ve spolupráci s Českým literárním centrem a Městskou knihovnou v Broumově

35 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page